Om os


 

 

            PROBANA Business School

 

Bookmark and Share

 

 

Vilka är vi?
Probana är en dynamisk utbildnings- och konsultverksamhet som fokuserar på rådgivnings- och forskningsaktiviteter inom ledarskap, HR, psykologi, kommunikation och e-learning. Med utgångspunkt i blended learning, effektiva inlärningsmetoder och frivilliga kursdagar utvecklar vi både människor och företag. Verksamheten grundades 1992 i Danmark och med kontor i Köpenhamn, Stockholm, Oslo, Helsingfors, London, Berlin, Paris, New York, Dubai och Johannesburg samt med ett globalt partnernätverk utbildar vi ledare över hela världen.
 

Våra medarbetare
Hos oss möter du professionella medarbetare, undervisare och konsulter som arbetar målinriktat för att tillföra praktisk betydelse till teoretisk kunskap, med syftet att kunskaperna kan användas effektivt i både privata och offentliga verksamheter.

Blended learning
Vårt utbildningsutbud omfattar ett stort antal flexibla utbildningar/kurser inom ledarskapsutveckling, Human Resource Management, psykologi och personlig utveckling. I dagsläget erbjuder vi dock endast Mini MBA- och CBA-utbildningen på den svenska marknaden. Både Mini MBA- och CBA-utbildningen kombineras av frivilliga kursdagar (på svenska) med föreläsningar på högskolenivå och e-learning med personlig kontakt med kollegor, experter och undervisare.

Våra undervisare och samarbetspartners
Våra kurser och utbildningar genomförs i nära samarbete med ett antal externa samarbetspartners som är kända för sin vassa expertis och kunskap inom branschen. I Sverige har vi nöjet att arbeta tillsammans med följande framstående experter, föreläsare och undervisare:
 

 

 

 

 

 

 

Våra föreläsare


 

Tomas Lydahl - CBADet är med glädje vi nu även har Tomas Lydahl som kursledare för Probana Business School. Han har erfarenheter som bl.a. försäljningschef för Marriott Hotels i USA samt VD för Sveriges andra och Europas tredje bästa arbetsplats enligt Great Place To Work, kommer väl till hands i hans utbildningar. Vidare är han författare till böckerna "WOW! Så får du dina kunder att rekommendera dig!" samt "TÄNK OM - du stressar i onödan, Hur du behåller ditt lugn oavsett situation".

 


 

Birgitta Sjöstrand - CBABirgitta Sjöstrand är utbildad ekonom och har arbetat många år inom finansbranschen. Hon brukar kallas för ”mellanchefens bästa vän” och hon föreläser bl. a. om motivation, målsättning, motiverande kommunikation, förändringsprocesser och hur man säljer in dem som chef. Efter ett antal verksamma år i London flyttade hon tillbaka till Sverige och vidareutbildade sig till licensierad mental tränare, gick sen alla steg inom NLP (Neuro Lingvistisk Programmering) samt utbildade sig till coach och tränare inom LAB Profile (Language and Behaviour) som handlar om motivationsmönster.

 


 

Kenth Åkerman - CBAKenth Åkerman är talare, ledarskapsexpert och mental coach. Han är en av Sveriges bästa och mest inspirerande föredragshållare som på heltid i över 16 år har inspirerat och utbildat tusentals människor. Kenth brinner för att skapa perspektiv, med affären och människan i fokus, och hans föredrag samt utbildningar har alltid ett högt tempo, är praktiska, provocerande och väcker eftertanke. Han är författare till flera böcker inom ledarskap, förändring och kundservice, och med stort hjärta, energi, tro på människan och hennes förmåga samt med en cochande stil, lyfter Kenth deltagarna till nästa nivå.

 


 

Peter Rosell - CBAPeter Rosell har en magisterexamen i företagsekonomi, marknad och konkurrensstrategier samt studier inom pedagogik, och idag agerar han företagsledare, professionell föreläsare och utbildare sedan 1999. Peter har stor erfarenhet från såväl tung industri som tjänsteföretag, inom bl.a. restaurang- och detaljhandel. Han arbetar bl.a. med att hjälpa företag med att få alla i organisationen att förstå helheten och sitt eget bidrag så att de bättre kan stödja företagets utveckling samt nå sina affärsmål, samt framtagande av affärsplaner och nedbrytning av relevanta mål ända ned till individnivå för att säkerställa att individmål stöder enhetsmål som stöder organisationens mål. På Peters föredrag blandas fakta med egna erfarenheter, kreativa övningar, glada skratt och ahaupplevelser - allt i ett medryckande tempo där ingen somnar!

 


 

Sophie Persson - Mini MBA & CBASophie Persson är professionell styrelseledamot och styrelseutbildare. Hon har en utbildning från European Business School (EBS) London och arbetar idag för Agent-A, Advanced Board Development. Sophie har mångårig erfarenhet som företagsledare och har engagerat sig i olika branscher, internationellt och lokalt, som egen företagare och anställd VD, som styrelseledamot i avlönade såväl som ideella uppdrag. Hon arbetar utifrån sitt eget motto ”Making a difference in realising financial and human potential in organisations’’ och föreläser om ledarskap och verksamhetskunskap, förändringsarbete, teamutveckling, marknad och produktion, internationella affärer och förhandlingsprocesser.

 Michael Södermalm - Mini MBAMichael Södermalm är en av Sveriges mest välrenommerade föreläsare inom områdena mental träning, coaching, vinnande ledarskap, team, motivation, kommunikation, målbildsträning, service och kundbemötande. Han har en bakgrund som fil.kand. och marknadsekonom, med en karriär som säljare och försäljningschef på ett av världens största IT företag. Han är certifierad mental tränare och coach. Han har bl.a. varit chefsutbildare på Volvo AB i över 12 år och har coachat många stora idrottsstjärnor inför EM, VM och OS.

 


 

Peter "Peppe" Ekmark - Mini MBAProbanas gästföreläsare för Modul 3 heter Peter "Peppe" Ekmark och är en annorlunda chef inom MTG-koncernen. Hans föreläsning handlar om vikten av att leva sin dröm, om att våga och om vikten av att brinna. Både i med och motgång. "Peppe" lämnar ingen oberörd. Peter "Peppe" Ekmark är välrenommerad föreläsare som verkligen får med sig sina åhörare. Han berättar om sin resa från en liten blyg pojke till framgångsrik chef på MTG, där han är idag. Det är en spännande föreläsning om hur han har startat många framgångsrika företag, om hans personliga utveckling samt om hans inspirerande ledarskapsförmåga, för vilken han vunnit många priser och gett honom flera utmärkelser.

 


 

Björn Söderberg - Mini MBABjörn Söderberg är en av Sveriges mest spännande sociala entreprenörer. Han driver tre företag i Sverige och Nepal som kombinerar socialt ansvar med lönsamhet. Han blev vald till Årets talare år 2008 och fick Göteborgspriset 2012 för sina betydande insatser inom hållbar utveckling. Hans föreläsningar omfattar hållbarhet och lönsamhet, framtidens företag och ger konkreta exempel och perspektiv som inspirerar och ger nya insikter och lösningar på dagens problem, såväl inom yrkeslivet som privatlivet.

 


 

Mia Hultman - Mini MBAMia Hultman är en av Sveriges ledande experter på värderings och förändringsprocesser. Hon är utbildad inom affärskommunikation och kommunikologi och har arbetat med kommunikation, värdegrund och förändringsprocesser sedan 1991. Hon föreläser bl.a. om kommunikation, om värderingarna som styr våra liv, såväl som organisationer och låter åhörarna fundera över sina egna värderingar. Hennes uppdragsgivare är bl.a. Systembolaget, Björn Borg, HSB, SJ, Adidas, Arbetsmiljöverket och SATS m.fl.

 


 

Johan Bygge - Mini MBAJohan Bygge har en imponerande meritlista med bl.a. titlar som Former Senior Executive Vise-President på Electrolux och CFO på Investor AB. Han är en hands-on ledare som brinner för sin sak.

 


 

Milou Häggå - Mini MBAMilou Häggå är Senior Konsult på PwC och särskilt aktiv inom ledarutveckling. Under de senaste 10 åren har Milou inriktat sitt arbete på bland annat beteendeförändringar i organisationer och på ledarutveckling i privat och offentlig verksamhet men är även verksam som utbildare och inspiratör. Milou är utbildad Kognitiv Beteendeterapeut, Organisationskonsult inom OBM, Organizational Behaviour Management, Legitimerad lärare, ICF-certifierad och professionell Coach och Certifierad Trainer i analysverktyget Extended DISC.

 


 

Magnus Helgesson - Mini MBAMagnus Helgesson har över 20 års erfarenhet av att bygga vinnande team och hans populära föreläsningar där han delar med sig av sina erfarenheter, idéer och verktyg ger en enorm energikick. Som den visionär han är så brinner han för att inspirera människor till framgång. Magnus öppnade Sveriges första Harrys-restaurang vid 23-års ålder. Idag finns det över 40 restauranger och kedjan omsätter cirka 700 miljoner kronor.

 


 

Henrik Hänschell - Mini MBAHenrik Hänschell är professor på Köpenhamns Universitet och ägare av Skills Academy ApS. Han har arbetat som chef och med ledarskap sedan 1981. Han har bland annat arbetat inom både den privata och offentliga sektorn i Skandinavien, Europa, Ryssland, Sydamerika, Mellanöstern, Pakistan, Singapore och Kina. Han är expert inom leadership training och mentoring, Business coaching, Strategy development, Strategy execution, Effective presentation Skills training, Effective facilitation, Skills training, designing, planning och facilitating processes.

 


 

Jan E. Persson - Mini MBAJan E Persson är ekonomie doktor från Ekonomihögskolan vid Lunds Universitet och har i många år arbetat som universitetslektor i företagsekonomi. Han har vid sidan av forskning och undervisning sedan mer än 30 år arbetat med lednings- och verksamhetsutveckling inom företag och organisationer i både privat och offentlig sektor.

 


 

Martin Österdahl - Mini MBAMartin Österdahl slutade 2015 som SVTs yngste Programdirektör genom tiderna, med ansvar för 24.000 timmars årlig TV produktion utförd av 2300 medarbetare. Han kom till SVT som projektledare på frilansbasis för Melodifestivalen i mitten av 2000-talet. När Sverige vann Eurovision Song Contest i Baku 2012 fick Martin ansvaret som Eurovisiongeneral för ESC Malmö 2013. För sitt ledarskap i projektet tilldelades Martin utmärkelsen Årets Projektledare 2013, av svensk projektnäring. Innan tiden på SVT arbetade Martin med affärsutveckling av musik- och medieföretag i Ryssland, Norge, Tyskland, England, Holland och USA. Martins föreläsningar bygger på personliga erfarenheter från 20 år i mediebranschen och betonar de mjuka värdena: att arbeta med känslor som drivkraft, att våga vara personlig och att ingjuta mod. Projektledning i dag är ofta teknokratiskt och strukturerad, egentligen är det tankeansatsen som föregår som han vill betona som viktigt.

 


 

Camilla Persson - Mini MBACamilla Persson har arbetat med organisationsfrågor och ledarskap i både privat, offentlig, statlig och idéburen sektor i nästan 20 års tid. De senaste 10 åren har Camilla skaffat sig en nisch av att som chef bygga upp samt omstrukturera befintliga verksamheter utifrån ett värderingsstyrt perspektiv. Bland annat har Camilla arbetat med regionala utvecklingsfrågor, vilket har involverat arbetet med att ta fram Region Skånes regionala utvecklingsstrategi. Camilla agerar idag egen konsult och föreläsare inom organisation och ledarskapsområdet med ett särskilt fokus på meningsstyrd och värderingsstyrd organisation- och ledarutveckling.
 

 

 

 

 

 

 
UPP

Copyright © 2017, PROBANA Business School | Larsbjørnsstræde 3 | 1454 Copenhagen | Denmark | +(45) 45 76 58 58 | probana@probana.com